Budite Savesni taksi je bolji od pijanca

Budite savesni, taksi je bolji od pijanca za volanom

Opšte Comments (0)

Pored svih priča zašto smo mi bolji, inovativniji, moderniji i povoljniji od konkurencije, želimo takođe da vam skrenemo pažnju i da vas posavetujemo, zato što Naxis Taxi brine o svojim Beograđanima i svim ljudima koji se voze sa nama i koji nas prate na našem sajtu.

Prema podacima Agencije za bezbednost saobraćaja, do septembra 2012 godine evidentirano je 27.417 saobraćajnih nezgoda, od kojih je u 1.641 vozač bio u alkoholisanom stanju. U njima je poginula 31 osoba, a čak 1.121 je povređena. U istom periodu policija je u redovnim kontrolama pisala oko 38.000 prekršaja za vožnju u alkoholisanom stanju.

Ubedljivo najviše vozača evidentirano je sa 0,5 do 1,2 promila alkohola u krvi, njih 18.529. Iza se nalaze vozači sa od 0,3 do 0,5 promila, sa 10.907 prekršaja – kažu u ABS. – Sa dva promila evidentirano je 1.458 prekršaja, dok je sa od 1,2 do dva promila bilo 6.378 prekršaja. Ukupnom broju treba pridodati i 619 onih koji su odbili da se podvrgnu testiranju.

Veliki broj vozača pod dejstvom alkohola ostaje bez vozačke dozvole, a pored novčanih penala dobijaju od šest do 14 kaznenih poena. Kada patrola konstatuje da osoba koju su zaustavili ima više od dozvoljene količine alkohola u krvi (0,3 promila) piše joj “samo” kaznu, a ako premašuje 1,20 promila momentalno se vodi na trežnjenje. Takva osoba se zadržava do otrežnjenja, a najduže 12 sati. Onaj ko odbije da se podvrgne ispitivanju na prisustvo alkohola, odnosno psihoaktivnih supstanci, vodi se u pritvor. Iste mere mogu se primeniti i prema vozaču koji je blago, umereno ili srednje alkoholisan, ako postoji opasnost da će nastaviti da upravlja automobilom nakon što je isključen iz saobraćaja.

Zaključak je jednostavan , ako već želite da idete na slavlja i želite da se provedete a da ostanete savesni, da vodite računa o sebi i ljudima oko sebe, isplanirajte unapred vaš prevoz.

Setite se da postoje ljudi koji su obučeni i koji vam u svakom momentu stoje na raspolaganju , da vas sigurno prevezu do vašeg odredišta.

Vaš Naxis Taxi

P. S.

Objavićemo jedan komentar koji bi trebalo dobro da pročitate.

Објављено у 06.06.2012.

Nema tih para za koje treba rizikovati svoj i tuđe zivote i voziti pijan ili se voziti sa pijanima… Mislite na vreme… Budite savesni, obraćajte pažnju, mislite na sebe i na ljude oko vas…

Pin It

» Opšte » Budite savesni, taksi je bolji...
On 18/03/2014
By

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

« »