Podela racuna

Kako da podelite trošak sa prijateljem ako putujete do različitih lokacija

zanimljivosti Comments (0)

Nekad se desi da Vi i Vaš prijatelj idete u istom smeru, a tada je ekonomično da uzmete jedan taksi i podelite račun. Ako putujete na istu adresu, to nije problem. Samo podelite pola-pola i nema problema. Dilema nastaje u situaciji kada Vi i Vaš prijatelj idete u istom smeru, ali se Vi vozite nešto dalje.

Kako tada podeliti račun? Da bi prijatelj trebalo da plati polovinu ukupnog računa? Ili možda ne bi trebalo da plati ništa, jer biste Vi u svakom slučaju prošli pored njegove kuće?

Ako bolje razmislite, ni jedno ni drugo nije baš pošteno. Zašto bi Vaš prijatelj platio deonicu koju se nije vozio? Sa druge strane, zašto bi se vozio besplatno?

Rešenje koje je najbezbolnije i koje je možda i najpoštenije je sledeće: podelite račun za onu deonicu koju ste zajedno prešli, a ostatak platite sami za sebe. Ako, na primer, Vi idete na lokaciju do koje je račun 1000 dinara, a Vaš prijatelj do usputne lokacije do koje je račun 500 dinara, najpoštenije je da podelite po 250 dinara, a da ostatak od 500 dinara platite sami.

Ipak Vam nije prijatelj kriv što se vozite duže.

Nadam se da Vam je ovo bilo korisno. Ako jeste, podelite ovo sa prijateljima na Facebook-u i Twitter-u, kako bi i oni ovo pročitali i kako biste izbegli neprijatne situacije u taksiju.

A kada podelite tekst, voleli bismo da čujemo i kako Vi rešavate ovaj “problem” sa svojim prijateljima. Podelite svoja iskustva u komentaru ispod.

Pin It

» zanimljivosti » Kako da podelite trošak sa...
On 18/03/2014
By

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

« »