Podela troskova

Zašto je bolje poručiti taksi telefonom ili preko aplikacije nego ga zaustaviti na ulici?

Obaveštenja, Opšte Comments (1)

Postoji više razloga zbog kojih je bolje poručiti taksi vozilo telefonom, putem Android aplikacije ili preko Tvitera, nego ga zaustaviti na ulici.

Prvo, već duže vreme u Beogradu kao i u drugim gradovima postoje taksisti bez licenci, neki čak i bez vozačke dozvole, popularni “divljaci” koji ne rade u Taksi Udruženju i ne poštuju pravila i standard koji se odnosi na taksi vozila u tom gradu. “Divlji taksisti” su oni koji nisu registrovani u APR i nemaju nikakvu dozvolu, što će reći da u njihovom slučaju mušterija nije na prvom mestu i bitno im je samo da naplate što više.

Drugo, nelegalni taksisti nastavljaju da krstare Beogradom. Prema procenama iz Sekretarijata za inspekcijske poslove najveći broj zahteva sudiji za prekršaje, tačnije 1.213, odnosi se na prevoznike koji imaju registrovanu taksi delatnost u Agenciji za privredne registre, ali su dozvole dobijene u drugim opštinama, poput Alibunara, Kovačice ili Sečnja. Na beogradskim ulicama trenutno ih ima oko stotinak. Lakoverni putnici omiljen su “plen” koje taksisti koriste kako bi napunili džepove, a kako tvrde u Udruženju taksista ima ih sve više.

Da vozači taksija bez odgovarajućih papira koriste “gužvu” najbolje pokazuje primer jedne Beograđanke koja je za vožnju od Brankovog mosta do Skadarlije platila 1.500 dinara.

– Taksimetar za ovu relaciju otkuca 400 do 500 dinara – kaže naš kolega, iz Naxisa.

Najčešće lokacije divljaka

SPLAVOVI, CENTAR, ŽELEZNIČKA…

Dispečeri Naxisa tvrde da najviše divljih taksista ima iz Pančeva koji “vrbuju” kod Dunav stanice. Ima ih i kod Železničke stanice, tokom noći oko popularnih splavova i u prometnim ulicama. Posao im je ometen jedino na aerodromu “Nikola Tesla”, jer su uvedena nova pravila i stalno se rade kontrole. U ostalim delovima grada “bez problema” voze i varaju putnike.

Na šta bi trebalo da obratite pažnju kada ulazite u taksi

U Udruženju taksista apeluju da putnici kada ulaze obrate pažnju na “TX” tablice i radio vezu koja je obavezna. Sugrađani koji se voze taksijem trebalo bi da praktikuju naručivanje ove usluge na telefonski poziv naših call centara. Na taj način će biti sigurni da ulaze u automobil koji ima sve dozvole za taksiranje.

Znamo da Vam je ovo bilo korisno, pa bih vas zamolio da ovaj tekst podelite sa svojim prijateljima na Facebook-u i Twitter-u, kako bi i oni bili oprezni da ne budu prevareni.

A onda Vas pozivam da podelite sa nama svoje iskustvo sa taksistima (i dobro i loše) u komentaru.

Hvala Vam.

Pin It

» Obaveštenja, Opšte » Zašto je bolje poručiti taksi...
On 18/03/2014
By

One Response to Zašto je bolje poručiti taksi telefonom ili preko aplikacije nego ga zaustaviti na ulici?

  1. Milos каже:

    Slazem se da je bolje zvati sa mobilnog telefona ali nisam znao da sad postoje i aplikacije???

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

« »